Sänkt fondavgift! Billigare fonder i AMF:s fondförsäkringar

AMF har sänkt fondavgifterna för den som har sitt kollektivavtalade tjänstepensionssparande i en fondförsäkring hos AMF. Tio av tolv fonder från dotterbolaget AMF Fonder har fått sänkta avgifter från den 1 juni. Totalt berörs cirka 400 000 personer. 

Sänkningen görs genom en rabatt på den ordinarie fondförvaltningsavgiften och gäller kunder inom samtliga kollektivavtalsområden.

– Det känns väldigt bra att vi kan stärka vårt erbjudande till våra fondförsäkringskunder genom den här breda och omfattande prissänkningen. Vi har i närtid halverat avgifterna för våra kärnkunder som sparar i traditionell försäkring, och går nu vidare och genomför en avgiftssänkning även för de sparare som valt fondförsäkring hos oss, säger Johan Sidenmark, VD för AMF, i en presskommentar.

– Vi har de senaste åren steg för steg sänkt våra kostnader och ökat vår effektivitet, samtidigt som antalet kunder hos oss vuxit. Eftersom våra ägare bestämt att all vinst vi gör ska gå tillbaka till våra sparare, har våra lägre kostnader i kombination med att de delas på fler lagt grunden för att vi steg för steg kunnat pressa ned våra redan låga avgifter, säger Johan Sidenmark.

4 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048