Avkastning på 1,3 procent i Länsförsäkringar Gamla Trad

Totalavkastningen för Gamla Trad-beståndet i Länsförsäkringar Liv, som står för merparten av tillgångarna i bolaget, uppgick under årets nio första månader till 1,3 procent. Det framgår av Länsförsäkringar Livs kvartalsberättelse.

Gamla Trad står för 77,8 miljarder kronor av det förvaltade kapitalet i bolaget.

Sparandet i Nya Trad – med ett kapital på 22,5 miljarder kronor – uppgick under perioden till 3,3 procent.

Nya Världen hade en totalavkastning på 1,1 procent. Beståndet uppgår till 11,3 miljarder kronor.

Länsförsäkringar kan bland annat glädjas åt att solvensgraden i bolaget har förstärkt, och vid utgången av kvartalet uppgick den till 136 procent. Det förvaltade kapitalet uppgick vid utgången av kvartalet till 113 miljarder kronor, att jämföra med 115 miljarder kronor ett år tidigare.

Så här kommenterar VD Jörgen Svensson resultatet för Länsförsäkringar Liv:

– Efter fem års idogt arbete med solvensstärkande åtgärder är det särskilt glädjande att kunna fatta beslut om förändrade återbäringsräntor som är positiva för bolagets kunder. Detta kunde vi göra trots svagare kapitalmarknader. Under september höjde vi den årliga återbäringsräntan i Gamla Trad till tre procent och kunderna i Nya Trad fick cirka 5 procent i en engångs- återbäring. Återbäringsförstärkningen kunde genomföras tack vare att Nya Trad och Gamla Trad under en längre period haft stark konsolidering. Vårt arbete med att stärka solvensen och balansräkningen fortsätter. Delvis tack vare det åtgärdsprogram som vi har genomfört är vår kapitalsituation förbättrad vilket innebär en trygghet för våra kunder i oroliga tider.

23 oktober, 2018
Gunnar Loxdal