Tieto lanserade ”Insurance-in-a-box” i ny version för livförsäkring

Tieto har tagit fram en version av sin lösning ”Insurance-in-a-box” anpassad för livförsäkring. Den nya produkten lanserades i förra veckan vid konferensen Digital Insurance Agenda 2018 i München.

Insurance-in-a-box för sakförsäkring lanserade i slutet av förra året. Enligt Tieto har lanseringen varit en stor framgång, och gör det möjligt för försäkringsbolag att snabbt komma igång med sin digitalisering. Enligt Tieto är det möjligt att lansera försäkringsprodukter i det nya systemet på mindre än 100 dagar.

– Utvidgningen till liv- och pensionsförsäkring är det naturliga steget för vår framgångshistoria, skriver Tieto i sin information om lanseringen av den nya versionen av Insurance-in-a-box för livförsäkring.

– Jag tror att iiB-plattformen är det perfekta verktyget för försäkringsbolag för att skapa nya affärsmodeller och att starta en resa mot förändring och modernisering stöttat av den senaste tekniken, säger Sameer Datye, Head of business development Insurance & Wealth Management på Tieto, i en kommentar.

23 oktober, 2018
Gunnar Loxdal