Söderberg tvivlar på börsen – sänker till orange nivå

Söderberg & Partners har en mer skeptisk inställning till aktieplaceringar än tidigare. I sin investeringsindikator sänker man nu betyget på aktiemarknaden från gult till orange. 

I Söderbergs senaste analys, framtagen av Söderberg & Partners Securities AB, görs bedömningen att aktiemarknaden generellt har en begränsad uppsida framöver.  

– Vi väljer att sänka vår rekommendation för aktier som tillgångsklass ytterligare ett steg i vår investeringsindikator, vilket är den näst lägsta nivån och innebär att vi förväntar oss en sämre utveckling än på räntemarknaden. Anledningen till detta är flerfaldig, men framförallt ser vi en ökad risk för en rekyl, heter det i analysen.

Bedömningen av börsen skiljer sig dock åt för olika marknader. Man ger fortfarande grönt betyg för Europa och Sverige, och ett orange betyg för Nordamerika.

Parallellt med det sänkta betyget för aktiemarknaden, höjer Söderberg betyget på räntemarknaden till ljusgrönt. Även här skiljer sig bedömningen åt för olika slag av räntebärande tillgångar. Nivån sänks på High Yield till orange betyg, medan korta räntor höjs till gult betyg. 

20 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048