KPA säljer 23 butiksfastigheter värda 525 miljoner kronor

KPA Pensionsförsäkring meddelar i dag att man sålt 23 butiksfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 525 miljoner kronor.  Köpare är ICA Fastigheter och Secore Fastigheter som ägs av Ica tillsammans med Första AP-fonden. 

KPA Pensionsförsäkring förvärvade fastigheterna 2007. Fastigheterna är belägna på orter spridda från Simrishamn i söder till Örnsköldsvik i norr. Ica bedriver i dag butiksverksamhet i fastigheterna.

– Den här försäljningen ligger i linje med vår fastighetsstrategi med fokus på bostäder samt kontorsfastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Samtidigt som vi överlåter fastigheterna till nya långsiktiga ägare frigör vi kapital till att fortsätta investera i trygga och etiska fastighetsalternativ för våra kunders skull, säger Britta Burreau, VD i KPA Pension, i en presskommentar.

 

18 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048