MySafetys näthatsförsäkring blir gratis för alla under 18

MySafety meddelar att man nu erbjuder sin näthatsförsäkring kostnadsfritt till alla barn och ungdomar under 18 år. Erbjudandet tillkännagavs i samband med galan Årets Nätängel.

Näthatsförsäkringen hjälper den som utsätts för olika typer av kränkningar på nätet, exempelvis olika och återkommande typer av förolämpningar, förtal, olaga hot, ofredande, kränkande spridning av bilder och filmer samt när någon kapar någon annans namn eller bild på olika tjänster och plattformar på nätet. Den som drabbas får bland annat hjälp med juridisk rådgivning, samtalsstöd och rensning av material från nätet. Man får även ett rättsskydd på upp till en miljon kronor om ärendet hamnar i domstol.

— Förut stannade mobbing på skolgården. I dag följer den inte sällan med hem och övergår dessutom lätt till regelrätta hot, hat och kränkningar. Det är en ohållbar situation och om vi på allvar ska bli av med näthatet framöver måste vi också skydda barnen extra så att de inte blir utsatta som i dag, säger PA Prabert, kommunikationschef på mySafety Försäkringar, i sin presskommentar.

— Barn och ungdomar som drabbas har tyvärr begränsade möjligheter att få hjälp. Många vuxna är dessutom rådvilla och har svårt att hjälpa själva. Det här är en lösning på bägge dom problemen där vi faktiskt kan ge den kvalificerade hjälp som behövs om någon drabbas. Självklart hade vi helst sett att den här typen av skydd inte skulle behövas men som situationen ser ut tror vi att det behövs hjälp.

20 november, 2018
Gunnar Loxdal